Kreativ livscoachning

livscoach2

Hur går det till?

Ett kreativt coaching samtal kan gå till på lite olika sätt. För det absolut viktigaste är att Du känner dig bekväm, trygg och avslappnad. Vissa vill att jag kommer hem till dem, andra att vi träffas i en lokal eller utomhus. En del vill att vi för samtalet genom telefon och/eller skype. Jag har haft klienter som vill att vi är kreativa under samtalets gång (tex. målar eller pysslar) och andra som pratar och tänker bäst genom fysisk aktivitet som te.x. promenad.
Vi skräddarsyr samtalen utifrån vad du vill.
På ART-it är vi både flexibla och mobila! Vi är dessutom det enda företaget i Sverige, som erbjuder aktiva & kreativa samtal!
Gemensamt för alla former är dock att coachningen är lösningsfokuserad och inriktad på resultat. Vi jobbar härifrån och framåt och genom Veronicas frågor så kommer du hitta dina egna svar och strategier för att nå dina uppsatta mål. Vi stöttar dig genom hela förändringsprocessen och du kommer få med dig verktyg som du med lätthet kan använda dig av i din vardag.

Vem behöver ha en livscoach?

Alla!
Om du har drömmar, visioner och mål som du vill uppnå men inte får ”tummen ur” eller inte vet vilka vägar du kan gå.. då kan du behöva en coach som inspirerar dig och pushar dig åt det håll

du vill gå. Om du inte har några drömmar, visioner och mål så behöver du definitivt en coach! Vi lever bara en gång (i alla fall vad vi vet och minns) och visst vill du väl blomma ut och leva livet som du vill NU?!
Kom som du är och mår. Här finns inga rätt och fel, inget bra eller dåligt. Alla känslor är okej och självklart råder 100 % tystnadsplikt – förutom om det sagda ger mer än 2 års fängelse, då måste man ta det vidare.

Varför kreativ livscoachning?

Därför att många människor som jag mött, finner det obekvämt att sitta ”rakt upp och ner” och prata. Många av mina klienter tycker det är lättast att föra ett samtal medan vi gör något helt annat – åker bil, målar, rensar förrådet, tar en walk-and-talk etc.
Modern forskning stödjer min erfarenhet av detta. Den fysiska aktiviteten (ofta i kombination med frisk luft) stimulerar hjärnan och fungerar lugnande för sinnet. Detta frigör således din kreativitet, öppnar upp för dina tankar och får dig att hitta nya lösningar på dina ”problem”.
Det kan variera hur lång en session är. Vissa klienter tycker att det räcker med 45 min (410 kr), andra tycker att det är lagom med 60 min (550 kr) och så finns det de som vill träffas ex. över en walk-and-talk i 90 min (810 kr). Antalet sessioner bestämmer självklart du.

Vem är Veronica då?

Vissa klienter tycker det är viktigt att veta om deras coach haft egna kriser och/eller hur de lever utanför ”kontoret”.
Så det här är jag: Jag har bott i hyresrätt, bostadsrätt och hus. Jag har bott på landet och i stan, jag har bott i en by och i huvudstaden. Jag har varit frisk och jag har varit sjuk. Jag har varit anställd och haft eget företag. Har blivit uppsagd och sagt upp mig själv – utan att ha något annat att gå över till. Jag har varit sambo och har bott ensam. Har både gjort slut och blivit dumpad. Har haft flyt med jobb samt stressat in i väggen. Jag har varit lycklig och jag har varit helt förkrossad. Jag har haft gott ställt och varit luspank och levt på popcorn och makaroner. Jag har varit en dysterkvist och bara skapat tavlor i grå toner och skrivit ångestdrypande dikter, men jag har blivit en muntergök som ser världen i starka färger och med betydligt mer ”fniss i tillvaron”.
Dessutom har jag har varit klok och sökt hjälp när livet varit för krångligt. Min enorma kunskapstörst och nyfikenhet har resulterat i en fil.kand. i Religionshistoria, en KY-utbildning till Skötare inom psykiatri/missbruk/kriminalvård samt att jag pluggat till både Inredare och Konstnär.
Man kanske kan tycka att denna mix av utbildningar är lite konstig och ”spretig”, men det tycker inte jag. I samtliga kurser står människan i centrum, med hens behov, utveckling och önskan om att må bra och med att vilja trivas bättre med både sig själv och med sin omgivning.
Idag är jag självvalt och lyckligt särbo och bonusmamma till tre barn. Jag är egen företagare och pluggar samtidigt till Kognitiv Beteendeterapeut. Bor i Borlänge och längtar nästan alltid efter att få resa iväg och pröva på nya utmaningar. För mig är personlig utveckling och glädje/humor enormt viktiga delar mitt liv och jag fungerar inte utan någon av dem!

Och nu då?

Om du tycker att ovanstående information låter som något för dig, så maila oss gärna på info@art-it.se för att boka in tid med Veronica Forssling. Under det första mötet så går vi igenom de förändringar du vill göra i ditt liv – mötet kan vara att ni ses alt. via telefon om du inte bor i närheten av Borlänge. Tillsammans påbörjar vi då en handlingsplan för att se hur många sessioner det kan komma att behövas för dig att nå Ditt mål.
Du har allt att vinna på att ta hand om dig själv!

Länktips:

Personlighetstest: 16 personalities.com

Personlighetstest